Liikuntaa huomaamatta

Aineettoman reitin lähtökohtana toimii ympäristö, jonka osiin (esim. puut, kivet, rakennukset) verkossa olevat tarinat liittyvät. Kiinteän reitin kyseessä ollessa veistokset kiinnitetään pysyvästi ennen työpajan järjestämistä valitulle alueelle (esim. kaupunkitilaan, ulkoilualueelle tai toimitiloihin), josta niitä voi etsiä kartan avulla. Kartta voidaan toteuttaa digitaalisen lisäksi painettuna. Teosten kiinnityspaikat päätetään ja luvat hankitaan yhteistyössä tilaajan kanssa.

Piiloleikki, kuten muut pihaleikit, liikuttavat huomaamatta: kun keskittyy leikkiin, fyysistä rasitusta ei edes huomaa. Piiloleikkireitti mahdollistaa hauskan ulkoilun yhdessä.

Ympäristön havainnointia

Tilaajayhteisö saa reitin mukana myös oppaan reitin matkailulliseen hyödyntämiseen sekä vinkkejä sen käyttöön esim. koululiikunnassa. Samasta reitistä on mahdollista tehdä käyttäjille erilaisia karttaversioita: perheen aikuinen voi esimerkiksi haluta seurata karttaa, jossa kerrotaan alueen historiasta, arkkitehtuurista tai luonnosta, kun taas lapsi saattaa innostua enemmän kartasta, joka tarjoaa liikunnallisia vihjeitä teosten etsimiseen.

Rastit toimivat ympäristössä monella tavalla. Satunnaisesti löydettyinä ne tarjoavat arvoituksellisia, yllättäviä kohtaamisia. Kartan avulla etsittyinä ne innostavat liikkumaan ja katsomaan ympäristöä tarkemmin. Kun tarkentaa katseen etsimään jotain pientä, näkee myös muut pienet yksityiskohdat. Tavoitteena on tukea läsnäoloa hetkessä ja paikassa: kyseinen uniikki veistos on mahdollista nähdä vain juuri tässä ja nyt. Toisaalta verkkopalvelu yhdistää fyysiset paikat, ja mahdollistaa myös niiden reittien kuvittelun, joissa ei itse ole vieraillut.

Reittejä voidaan tehdä myös yksityisiin tiloihin (esim. työpaikoille). Nämä reitit lisätään verkkopalvelun kartastoon, ja jos tilaajalle sopii, niissä voidaan järjestää esim. satunnaisia avointen ovien päiviä.

> Tutustu Turkuun toteutetun reitin karttoihin!

> Tutustu Uuteenkaupunkiin toteutetun reitin peliin osoitteessa play.seppo.io koodilla 5B950A.

Kysy lisää! info@piiloleikki.fi / 044 2434211

IMG_6490
Turkuun toteutetun reitin kartta (graafinen ilme kaupungin reittioppaiden mukainen)